Hoe werkt het?


/Vreedenhof/index.html

Vanaf een eenvoudig invulscherm op de computer of mobiele telefoon kunnen afspraken en bezigheden ingevoerd worden in een agenda, met als resultaat dat meerdere afspraken in een doorlopende presentatie achter elkaar in beeld komen op een digitale fotolijst, een iPad, een Android tablet, een Windows tablet, een TV scherm of monitor. Om gebruik te maken van dit systeem dient men zich te registreren. Na registratie en acceptatie kunt u gebruik maken van het Don’t Forget It..! systeem.

Het systeem.

U vult, per afspraak, steeds de volgende gegevens in: datum, van - tot tijd, de afspraak of bezigheid, de locatie, eventueel aanvullende informatie en kunt u een foto, logo of pictogram bijvoegen.

Het systeem zorgt ervoor dat afspraken die op de dag zelf, of één of twee dagen later plaatsvinden, worden voorzien van de melding 'Vandaag', 'Morgen' of 'Overmorgen', omdat deze aanvullende informatie nodig is. Ook verschijnt er een zogenaamde dagteller in beeld die aangeeft hoeveel dagen het nog duurt voor een bepaalde afspraak plaats vindt. Verder kunt u aanvullende informatie op de dag van de afspraak zelf tonen. De periode waarover de afspraken worden getoond kan door de verzorger worden ingesteld. Ook is er de mogelijkheid om gedurende een bepaalde periode alleen nog díe afspraken te laten zien die in dat tijdsbestek plaats vinden. Behalve de afspraken worden desgewenst ook de huidige datum en tijd weergegeven.

Via een kalendermodule is het mogelijk terugkerende afspraken in te voeren. Ook worden conflicterende afspraken (die zouden kunnen ontstaan bij het gebruik door meerdere personen), voorkomen. Afspraken die niet doorgaan, kunnen eenvoudig worden verwijderd via hetzelfde invulscherm.

Ook is er een integratie met Caren®zorgt van Nedap. Als Caren® en Don't Forget It..! worden gekoppeld, verschijnt iedere afspraak in Caren ook op de tablet, e.d. die gebruikt wordt voor Don't Forget It..!

De eenvoud van het systeem zit hem in het feit dat de vergeetachtige slechts een paar keer per dag naar het scherm hoeft te kijken. Plaats de digitale fotolijst, de iPad, TV scherm of monitor uiteraard goed in het zicht.

Consequent gebruik van het systeem door de verzorger is belangrijk: alleen dan kan de vergeetachtige vertrouwen op het fotolijstje.