Hoe de Android App te installeren

 
Hier kunt u een App downloaden om Don't Forget It..! te gebruiken op een Android tablet of Android mini PC. Het heeft alleen zin de App te downloaden op een Android tablet, mini PC, etc.

Wat heeft u verder nodig?

Allereerst heeft u een Android toestel nodig zoals een Android tablet of een Android mini PC. De App draait uitsluitend op Android versie 4.0 of hoger, dus daar moet uw Android toestel aan voldoen.

Natuurlijk moet u een Don't Forget It..! account hebben. 
Waarschijnlijk heeft u die al, anders kunt u die hier aanmaken. U kunt Don't Forget It..! gratis uitproberen.

Als u een tablet besteld heeft via Don't Forget It..! dan is de App al voorgeïnstalleerd. In dat geval zet u uw tablet aan controleert of deze is verbonden met het internet. U kunt meteen aan de slag en heeft u deze handleiding niet meer nodig.

Heeft u zelf een tablet gekocht of in het bezitdan volgt hieronder hoe verder te gaan.

In uw Don't Forget It..! account dient u een apparaat aan te maken van het type Android tablet of TV-stick. Dit doet u onder Apparaatbeheer. U vraagt daar vervolgens een APP code aan door te klikken op het woord 'Aanvragen'. Er verschijnt een code van vier karakters, een horizontaal streepje en weer vier karacters. Noteer die code.

Zet uw Android apparaat aan en zorg dat het met het internet verbonden is.

Maak de volgende instellingen op het Android toestel waarop u de App wilt installeren:

Zorg in de Instellingen (Settings) dat het Android toestel niet in Sleep mode gaat. Op deze manier wordt voorkomen dat het Android toestel zichzelf na enige minuten uit zet.

     Settings > Display > Sleep > Never

Sommige toestellen beschikken niet over deze optie. U kunt dan via de Android Play Store de app Screen On installeren.

In de Instellingen (Settings) van uw Android toestel dient u de Screen lock uit te zetten. Op deze manier zal de app altijd onmiddellijk zichtbaar zijn nadat het Android toestel aangezet wordt.

     Settings > Security > Screen lock > None

Voordat u de App kunt installeren dient u Unknown sources aan te vinken:

     Settings > Security > Unknown sources

Download de laatste versie van de App op uw toestel door op de onderstaande tekst te klikken.

Download de App

Door het downloaden van de app verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Om veiligheidsredenen zal Android niet uit zichzelf de app installeren. Open daarom eerst het notificatiescherm (meestal door van boven in het scherm uw vinger naar beneden te bewegen). Klik nu het zojuist gedownloade "apk" bestand aan, en verklaar u akkoord met het installeren.

Na de installatie en het opstarten van de App hoeft u nog slechts de eerder genoemde APP code in te voeren die u via Apparaatbeheer op de Don't Forget It..! website hebt verkregen.

Het verdient aanbeveling om de optie unknown sources na het installeren weer uit te vinken omwille van de veiligheid van uw toestel.