Vragen en antwoorden


Op deze pagina vind u vragen door gebruikers gesteld. De antwoorden kunnen u helpen bij het gebruik van Don't Forget It..!


Vraag:Op de doos staat dat er een handleiding bij zit. Maar die zit er niet bij.
Antwoord:


Omdat de Pix-Star fotolijst specifiek is aangepast voor het gebruik met het Don't Forget It..! systeem, is de handleiding die normaal wordt meegeleverd, niet van toepassing. De gebruiksaanwijzing van het systeem is te vinden op de pagina 'Handleiding'.
  
Vraag:Op de doos staat dat er een afstandsbediening bij zit. Maar die zit er niet bij.
Antwoord:
Om kosten te besparen en omdat de fotolijst eenmalig ingesteld hoeft te worden, wordt geen afstandsbediening bijgeleverd. Ook is dit om te voorkomen dat een afstandsbediening abusievelijk gebruikt wordt en er verkeerde informatie op de lijst getoond wordt. Alle instellingen worden via het 'Apparaatbeheer' van uw account gedaan. Hoe de lijst eenmalig in te stellen is, kan na ingelogd te zijn, gevonden worden op de 'Help' pagina, bij 'Installatiehulp'.
  
Vraag:
Het instellen van de tijd vind ik wat lastig. Welke tijd komt er nu precies op het scherm te staan?
Antwoord:

Als op de knop [?] naast de specifieke regel in de afspraak de muis wordt gezet, is te zien dat de tijd in de Datum / tijd regel de begintijd is die bij een afspraak moet worden getoond. 
 
 
Vraag:

Als ik een afspraak in de agenda heb getypt, duurt het vrij lang voor het op het scherm staat. Kan dat sneller?
Antwoord:
Afhankelijk van de instelling bij 'Apparaatbeheer' waar de tijd wordt ingesteld hoe vaak de afbeeldingen van de afspraken worden opgehaald, zal de nieuwe afspraak na ongeveer die tijd op het scherm verschijnen. We hebben echter in de agenda nu een Preview ontwikkeld, zodat direct te zien is, hoe het plaatje er uit gaat zien dat naar het schermpje wordt gestuurd. Daarnaast is in de Webview te zien wat op dat moment wordt getoond bij de gebruiker.
  
Vraag:

Het verzorgingshuis, waar mijn tante verblijft, heeft sinds een paar weken WiFi. Is het mogelijk om van een afstand in te loggen en de nieuwe informatie op de fotolijst te zetten? En hoe pak ik dat aan?
Antwoord:
Het systeem is juist daarvoor ontwikkeld. In het verzorgingstehuis moet op het lijstje het lokale WiFi netwerk gekozen worden en de beveiligingssleutel van het WiFi netwerk worden ingevoerd. Als dat gebeurd is, moet zonder problemen het lijstje weer gaan werken met de gegevens die al voor de tante in het systeem staan en die er vanaf dat moment op iedere plek ter wereld kunnen worden ingevoerd, mits via de agenda van de Don't Forget It..! website.
  
Vraag:
Geluid bij Don't Forget It..!
Antwoord:


Don’t Forget It..! gebruikt tot dusver geen geluid om extra aandacht te schenken aan de in de agenda staande afspraken en andere bezigheden. Daar liggen meerdere redenen aan ten grondslag, maar de belangrijkste is dat toen begonnen is met Don’t Forget It..! er nog geen tablets waren (behalve de te dure iPad) en geluid niet te integreren was in de digitale fotolijst die nu gebruikt.
In een Android omgeving is dat wel mogelijk. Echter dan komt meteen de vraag, wanneer een geluid gegeven moet worden om te voorkomen dat het niet irritant wordt, maar ook niet eenmalig is zodat het niet opgemerkt wordt.
Dit wordt momenteel door de Hogeschool Rotterdam onderzocht.
Zodra wij advies krijgen hoe geluid te integreren met Don’t Forget It..! gaan wij kijken hoe dat te doen.
  
Vraag:

Ik heb een Google Nexus10 tablet die na maximaal 30 minuten in 'Slaapstand' gaat. Wat is hier aan te doen?
Antwoord:


In de PlayStore van Google de app Stay Awake downloaden en installeren.
  
Vraag:
Is het mogelijk de tekst "Geen afspraken" te vervangen door een eigen tekst?
Antwoord:


In de agenda is het mogelijk om een andere tektst aan te maken in plaats van "Geen afspraken". Dit moet wel iedere dag opnieuw gedaan worden als u een andere tekst wilt. Bij 'Tijd weergave' dient Leeg gekozen te worden en bij 'Betreft' de alternatieve tekst geplaatst. Eventueel kan bij 'Plaats' of 'Aanvullende informatie' extra informatie geplaatst worden.